Hyppää sisältöön

Mullankaivajat - hanke

Meistä

Olemme valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio ja avoin kansalaisjärjestö, joka vahvistaa aktiivisesti lasten ja nuorten osallisuutta kulttuuriperintöön.

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura on vuonna 2006 perustettu kansalaisjärjestö sekä asiantuntija – ja vaikuttaorganisaatio. Kehitämme ja edistämme kulttuurisesti kestävää kasvatusta ja koulutusta alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisillä areenoilla. Toimintamme kattaa kulttuuriperinnön koko kirjon: aineettoman ja aineellisen kulttuuriperinnön, kulttuuriympäristöt, maailmaanperinnön sekä digitaalisen ja vaikean kulttuuriperinnön.

Lue lisää kulttuuriperintökasvatuksesta tästä.

Keskeinen toimintamuotomme on kehittämis- ja yhteistyöhankkeiden toteuttaminen. Lue lisää hankkeistamme tästä.

Lisäksi olemme mukana monialaisissa verkostoissa ja asiantuntijaryhmissä, teemme lausuntoja ja vaikutamme sekä kirjoitamme ja julkaisemme tieteellisiä artikkeleita. Olemme kahdesti voittaneet Euroopan kulttuuriperinnön Europa Nostra -palkinnon hankkeillamme.

Verkostot ja asiantuntijaryhmät

  • Euroopan kulttuuriperintötunnuksen ohjausryhmän jäsen 2024-2028
  • Aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmä (2022–2026)
  • Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien työryhmä (ympäristöministeriö, 2021–2023)  
  • Nordic network for art and culture in school and kindergarden -verkosto

Lisäksi osallistumme muihin verkostoihin kuten; Globaalin sivistyksen edelläkävijät (2021–), Harrastamisen työryhmä ja verkosto (OKM), Globaalikasvatuksen verkosto (Fingo ry.), Kulttuuriympäristöviestinnän yhteistyö -verkosto Kyvyt (Ympäristöministeriö) ja Ympäristö- ja kestävän kasvatuksen Pyöreä pöytä (FEE-Suomi). Olemme KULTA ry:n, ICOMOSin, FEE-Suomen, Europa Nostran, Pedaali ry:n ja Sivistystyönantajien jäseniä.

Julkaisuja

Puheenvuoroja

Palkintoja

  • Euroopan kulttuuriperinnötöpalkinto/ Europa Nostra Grand Prix -pääpalkinto hankkeella Kulttuurivoltti 2018. Lue lisää tästä.
  • Euroopan kulttuuriperinnön Europa Nostra palkinto hankkeella Heritage Hubs 2021. Tutustu Heritage Hubs -hankkeeseen tästä.

Toimintakertomukset

Tutustu vuoden 2022 toimintakertomukseemme tästä.

Vanhoja toimintakertomuksia:
Toimintakertomus 2021
Toimintakertomus 2020
Toimintakertomus 2019