Hyppää sisältöön

Tuu­la Haa­vis­to seu­ran uu­dek­si pu­heen­joh­ta­jak­si

Seuran uusi puheenjohtaja Tuula Haavisto ja luopuva puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi. Kuvauspaikkana Lapinlahden sairaalaSeuran uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa 24.11. valittiin Tuula Haavisto. Kokouspaikkana toimi tunnelmallinen Lapinlahden sairaala-alue Helsingissä. Tuula Haavisto tuntee erinomaisesti erityisesti kuntien ja kaupunkien kulttuuritoiminnan ja kirjastot. Hänellä on vuosikymmenten kokemus erilaisista organisaatioista ja vahva halu edistää kulttuuriperinnön moninaisuutta.
Tuula on toiminut Helsingin kaupungin kulttuurijohtajana, Keravan kirjasto- ja kulttuurijohtajana, Tampereen kaupunginkirjaston johtajana, Helsingin kaupunginkirjaston johtajana, Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtajana sekä freelancerina. Häntä ilahduttavat uudet ajatukset saada ihmiset aktiiviseen vuorovaikutukseen perityn kulttuurin kanssa ja osoittaa muutenkin, että kulttuuriperintö on elävää ja muuttuvaa.
Lämmin kiitos puheenjohtajuudesta Johanna Loukaskorvelle, joka luotsasi seuraa 2,5, vuotta. “Haikeudella jätän hallituksen, mutta iloisena siitä, että seura saa loistavan, verkottuneen ja osaavan puheenjohtajan jatkamaan seuran vahvaa työtä kulttuurikentällä.”, toteaa Johanna.
Tuulan ajatuksia seuran puheenjohtajuudesta:
”Kulttuuriperintökasvatuksen seura tuottaa erinomaisia aineistoja, ja niiden skaalaaminen, hyödyntäminen entistä laajemmin kiinnostaa. Myös työn vaikuttavuuden sanoittaminen on tärkeää, kun tavoitteena on esimerkiksi saada kulttuurihyvinvointi soteuudistuksen myötä osaksi hyteä eli kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Verkostoituminen on taitolaji ja kulttuurin kenttä todella laaja. Miten seura saisi siinä aikaan kauppoja, joissa kaikki voittavat?”
Tuulan ajatuksia kulttuuriperinnöstä ja siihen liittyvästä kasvatuksesta:
“Alue on edistynyt parinkymmenen vuoden aikana, Suomen Tammesta on kasvanut mahtipuu. Mutta isoja ovat haasteetkin. Digitaalisuus on kulttuuriperinnön siirtämisen kannalta sekä uhka että mahdollisuus, sitä on edelleen kesytettävä positiiviseen käyttöön. Maahanmuutto on luonut uuden asetelman: monissa päiväkodeissa ja kouluissa lasten omat kulttuuriperinnöt ovat kymmeniä eri sortteja. Miten nämä sovitetaan yhteen kaikkia kunnioittaen ja toinen toisiltaan oppien?”
Onnittelemme myös uutta hallituksen jäsentä Immo Parviaista. Immolla on pitkä kokemus valtionhallinnosta, opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso-osaston virkamiehenä. Immo tuo seuraan tarpeellista osaamista muun muassa nuorisotyön kentästä sekä ympäristökasvatuksesta.
Kiitämme myös Matti Hakamäkeä hallitustyöstä vuodesta 2018 alkaen. Yhteistyö Kaustisen Kansanmusiikki-instituutin ja aineettoman kulttuuriperinnön parissa varmasti jatkuu.
Seuran hallituksen kokoonpano seuraavalla kaksivuotiskaudella 2021–2023 on:
Tuula Haavisto, (puheenjohtaja), Anna Jantunen, Pia Olsson, Immo Parviainen (uusi), Terhi Pietiläinen, Milla Öystilä. Varajäseninä jatkavat Henna Huttu, Marketta Hulkko-Lassila ja Antti Sneck.
Lämpimät onnittelut uudelle hallitukselle!