Hyppää sisältöön

Tervetuloa ideoimaan virtuaalista elämystä historiantunneille!

XR-museo ja Kulttuuriperintökasvatuksen seura kutsuvat sinut suunnittelemaan historianopetukseen tarkoitettua virtuaalielämystä. Etsimme mukaan joukkoa opettajia, joita innostaa elämyksellinen oppiminen ja uudenlaiset tavat heittäytyä kulttuuriperinnön maailmaan.

Tuusulanjärven seudulta ponnistava XR-museo on useiden museoiden yhteishanke, jossa kehitetään uudenlaista XR-teknologiaa hyödyntävää virtuaalimuseota. Yksi osa museota ovat elämykselliset virtuaalisisällöt, joita voi tulevaisuudessa hyödyntää esimerkiksi opetuksessa.

Ensimmäinen pedagoginen sisältömme on suunnattu perusopetuksen yläluokille ja lukioon. Sen suunnittelu toteutetaan yhteistyössä XR-tiimin, museoiden ja aineenopettajien kanssa. Näin varmistetaan, että elämys palvelee myös ajantasaisesti opetussuunnitelmia ja opettajien tarpeita.

Suunnittelutyö työ aloitetaan opettajien työpajoissa, joiden tavoitteena on valita elämyksen aihe. Tarjoamme osallistujille perehdytystä XR-teknologian käyttöön, mahdollisuuden olla luomassa uudenlaista opetussisältöä sekä vierailun museokohteessa kahvitarjoiluineen.

Järjestämme kolme työpajaa, joista voit valita itsellesi sopivan.

  • perjantaina 22.9. Lottamuseolla klo 13-15 (plus maksuton opastus)
  • keskiviikkona 11.10 Tuusulan museo Klaavolan pihatuvassa klo 13-15
  • torstaina 30.11. Sinkassa klo 13-15 (plus maksuton opastus)

Tule mukaan!

Lisätietoja museoista

Lottamuseo tallentaa Lotta Svärd -järjestön ja sen jäsenten historiaa sekä tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museon päänäyttely avaa lottien tarinoita ja tuo esille koskettavalla tavalla suomalaisen naisen sitkeyttä ja roolia osana yhteiskuntamme kehitystä. Lottamuseo sijaitsee Tuusulassa, Rantatien varrella. Lisätietoa: https://lottamuseo.fi

Tuusulan museon Klaavolan talo esittelee, millaista oli vauraan uusmaalaisen maalaistalon elämä 1900-luvun alkupuolella. Talon huoneet on sisustettu maailmansotien välisen ajan tyyliin. Pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi vilja-aitta, maitohuone ja sauna. Klaavolan talo on avoinna yleisölle vain tapahtumapäivinä, mutta työpajan jälkeen on tilaisuus päästä tutustumaan myös museoon!

Lisätietoa: Tuusulan kunnan www-sivut

Taide- ja museokeskus Sinkka tarjoaa elämyksiä ja tietoa taiteesta, kulttuurihistoriasta ja muotoilusta. Taikaa!-syysnäyttelyssä taide ja taikuus sulautuvat yhteen saaden katsojan pohtimaan havaintokykynsä rajoja. Sinkka sijaitsee Keravalla, kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Lisätietoa: https://www.sinkka.fi/

Lisätietoja antavat:

Minna Vähäsalo
Yhteisötuottaja, XR-museohanke
minna.vahasalo@jarvenpaa.fi
040 315 3879

Ira Vihreälehto
Erityisasiantuntija, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry
ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi
050 338 1743