Hyppää sisältöön

Sukelluksia kulttuuriperintöön! -materiaalipankki tarjoaa tehtäviä lasten ja nuorten kerhotoimintaan 

Etsitkö uusia ideoita kulttuuriperintöteemaiselle kerhotunnille? Kulttuuriperintökasvatuksen seura on julkaissut tehtäväpankin, josta löytyy 24 erilaista tuntisuunnitelmaa. Jokainen tehtävä on kehitetty ja testattu yhdessä lasten ja nuorten kanssa.  

Kulttuuriperintökasvatuksen seura kokosi kevään 2023 aikana tehtäväpankin osana Kulttuuriperintökerhotoiminnan keskus –hanketta (2022–2023). Hanketta rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö, ja se edisti kulttuuriperintöteemaisia kerhoja osana Harrastamisen Suomen mallia sekä järjesti verkostotapaamisia kulttuuriperintöteemaisten kerhojen järjestämisestä kiinnostuneiden tahojen kesken. 

Sukelluksia kulttuuriperintöön! -materiaalipankki on tarkoitettu kaikille kulttuuriperintökasvatuksesta kiinnostuneille. Jokainen pankin 24 tehtävästä on kehitetty ja testattu yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Suurin osa tehtävistä on tuotettu Kulttuuriperintökasvatuksen seuran historiakerhoissa vuosina 2016–2023, mutta tehtäviä ovat olleet tuottamassa myös Rauman merimuseo, Suomalaisen kirjallisuuden museo Pukstaavi sekä Sagalundin museo & lastenkulttuurikeskus

Tehtäväpankki toimii paitsi ideoiden aarreaittana, myös eräänlaisena lukuvuosisuunnitelmana. Tehtäviä on eri vuodenaikoihin ja niitä voi halutessaan liittää osaksi erilaisten juhla- tai kulttuuripäivien teemoja. Tehtäväpankkia voi lukea vuosikellona kronologisesti tai pankista voi poimia itselleen mieluisimmat ja sopivimmat tehtävät. 

Sukelluksia kulttuuriperintöön! -materiaalipankki löytyy pysyvästi Kulttuuriperintökasvatuksen seuran verkkosivuilta: