Hyppää sisältöön

Kulttuuriperintökasvatuksen seuralle syntyy Kulttuurin kummilapsia vuonna 2023

Kulttuuriperintökasvatuksen seura on yksi Helsingin kaupungin vuoden 2023 Kulttuurin kummilapsitoiminnan taide- ja kulttuurikummeista. Vuonna 2023 syntyville helsinkiläislapsille tarjotaan vuosittain vähintään kaksi kulttuurikummiensa järjestämään tapahtumaan aina siihen saakka, kun lapsi aloittaa koulun. Ensi vuonna syntyvät vauvat saavat omien kummitoimijoidensa kanssa ensikosketuksen maailman rikkaaseen kulttuuriperintöön. Muita vuonna 2023 kummitoimijoita ovat Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallismuseo ja Helsingin yliopistomuseo. 

Vuonna 2023 vauvoille ja taaperoille on luvassa yhteensä yli 600 maksutonta tapahtumaa, jotka on räätälöity lapsen kehitysvaiheen mukaan. Tapahtumia järjestetään museoissa, muotoilulaboratoriossa ja observatorion puutarhassa. Kulttuuriperintökasvatuksen seura jalkautuu leikkipuistoihin keskustan ulkopuolelle. Seuran järjestämiä työpajoja tarjotaan loppuvuodesta 2023 eri puolilla Helsinkiä. 

Kulttuurin kummilapsitoiminta käynnistyi vuonna 2020. Nyt kummilapsitoiminnan piirissä on runsaat 11 000 Helsingissä asuvaa lasta ja 32 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kaikki vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyneet, Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan toimintaan Kulttuurin kummilasten verkkosivuilla kummilapset.hel.fi.