Hyppää sisältöön

Koko Suomen nuorten kuvat!

Koko Suomen kuvat -kampanja haastaa koululaiset ja opiskelijat mukaan jakamaan kuvia kotikulmien tai kotimaan kulttuuriperintökohteista. Tutustu www.instagram.com/finherita
Jos et pääse hyvien kohteiden äärelle, niin kaiva esille vaikka parhaat lomareissumuistosi! Palkintojakin on jaossa.
Osallistu kampanjaan esimerkiksi Eurooppa-viikon (4.–9.5.) tai Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikon (7.–13.9.) aikana! Kampanja soveltuu innostavaksi etätehtäväksi vaikkapa historian, maantieteen, kuvataiteen, äidinkielen, uskonnon tai kielten oppitunneille.
Mieti kulttuuriperintöä. Mitä tulee mieleesi? Onko se rakennus, maisema, tanssi tai ruoka? Mieti, mikä perinnökuvassa vanhoja valokuvia puulaatikossassä on eurooppalaista tai mikä olisi toisin, jos kohde ei sijaitsisikaan Euroopassa? Mikä kotikulmilla ilahduttaa? Muisteletko lapsuuden tai vaikka viime kesän maisemia, ruokien tuoksuja tai retkiä eri puolille Suomea? Mikä Suomessa on sinulle parasta ja kauneinta? Mikä olisi toisin, jos kotikulmiesi kohde ei sijaitsisikaan Euroopassa?
Etsi muistojesi helmet, viimeisimmät lomakuvat tai käy mahdollisuuksiesi mukaan kuvaamassa kotikulmien kohteita! Voit osallistua kotisohvalta, kävelykierrokselta, arkistojen aarteita jakamalla tai vaikka aihetta koskevilla piirroksilla. Kuvan ei tarvitse olla otettu nyt – tärkeintä on itse kohde!
Lue lisää ja ja ohjeet osallistumiseen: https://kotiseutuliitto.fi/toiminta/hankkeet/koko-suomen-kuvat/koulut/
Kampanja tekee tunnetuksi Euroopan kulttuuriperintötunnusta ja on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.
Euroopan kulttuuriperintötunnus
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät
European Heritage Label
European Heritage Days
www.facebook.com/kulttuuriperintotunnus
www.facebook.com/EHDFinland