Hyppää sisältöön

Kerhokokit – uutta kerhotoimintaa nuorille ympäri Suomen

OKM:n koululaiskyselyn perusteella Suomessa on runsaasti yläkouluikäisiä nuoria, joita kiinnostaa ruoanlaitto ja leivonta. Kaikki nuoret eivät voi kuitenkaan harrastaa tätä kerhoissa, kotona tai ylipäätään matalalla kynnyksellä. Uudessa Kerhokokit toiminnassamme tarjoamme kerhotoimintaa Zoomin välityksellä perjantai-iltapäivisin nuorille ympäri Suomen. Kerhokokit -toiminta tarjoaa mahdollisuuden oppia ruoanlaittoa ja leivontaa, verkostoitua ja saada uusia ystäviä oman lähipiirin ja koulun ulkopuolelta.

Kerhokokeissa tavoitteena on tukea nuorten innostusta muun muassa perinteisiin ja eri alueiden ja maiden ruokakulttuureihin. Vierailemme etnisissä ravintoloissa ja ruokakaupoissa, tutustumme suomalaisten vähemmistöjen ruokaperinteisiin ja kutsumme vierailijoita kerhokerroille. Ruoanlaitossa huomioidaan kestävä kehitys ja taloudellisuus nuorten tulevaa itsenäistymistä ajatellen. Ruoanlaiton lisäksi nuoret voivat myös seurata ja kommentoida kerhokerran toimintaa chatissa.

Kerhotoimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sitä järjestää Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura. Kerhon vetäjinä toimivat sosionomi Riina Paasonen ja viestinnän opiskelija Ida Kalliosaari.

Kerho aloittaa 24.9. klo 15.00. Ilmoittautuminen & lisätietoja täältä: https://forms.gle/4MrjDSp8Wi4ME68RA