Hyppää sisältöön

Future Narratives -hankkeen kouluyhteistyö käynnistyi

Erasmus+ -hankkeemme Future Narratives toiminta kouluissa käynnistyi syys–lokakuussa Espanjassa, Serbiassa ja Suomessa. Kouluttajamme ja teknologiavelhomme Kari Saarilahti, Janne Hiedanniemi ja Tuomas Hiedanniemi partneriorganisaatiostamme Into Schoolista matkasivat Espanjaan ja Serbiaan kouluttamaan syyskuussa.
Espanjassa matka suuntautui Madridiin ja siellä yhteistyökoulu Colegio Amorósiin. Serbiassa työskenneltiin OS Kralj Petar drugi Karadjordjevic -alakoulussa Belgradissa (“King Petar the Second Karađorđević”-koulu).
Koulutuspäivien aikana sukellettiin muun muassa teknologisten välineiden ja työkalujen mahdollisuuksiin luovuuden –  uusien ajatusten ja tulkintojen herättäjänä –  ja tutustuttiin lähiympäristöön uusista näkökulmista. Tarkoituksena oli antaa yhteistyökoulujen opettajille ja oppilaille eväitä ja tarvittavia taitoja heidän oman Future Narratives -projektin toteuttamiselle.
Karkkilan Nyhkälän koulussa Future Narratives -toiminta käynnistyi lokakuun lopussa. Lue lisää Karkkilan aloitusjaksosta täältä.

Future Narratives -hanke käynnistyi Karkkilan Nyhkälän koulussa tiistaina 26.10.2021.


 

Nyhkälän koulun oppilaita.


 

Colegio Amorósin oppilaita.


 

Kuvassa Mariola Andonegui Fondación SM -partneriorganisaatiosta ja Colegio Amorósin opettaja.


Future Narratives -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura (koordinaattori), Into School Suomesta, Urban Development Center Serbiasta ja Fundación SM Espanjasta. Mukana on lisäksi kuusi kumppanikoulua, kaksi kustakin maasta.
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa oppilaiden kulttuurista osaamista, digitaalisia taitoja, luovuutta ja kriittistä ajattelua. Projektissa oppilaat tutustuvat, tulkitsevat ja muotoilevat kulttuuriperintöä monesta näkökulmasta, teknologiaa hyödyntäen. Lisäksi he pääsevät tutustumaan monimuotoiseen kulttuuriperintöön selvittäen, mikä on heille tärkeää ja inspiroivaa kulttuuriperintöä.
Lisäksi hanke tarjoaa opettajille mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, verkostoitumiseen ja vertaisoppimiseen eurooppalaisten kollegoiden kanssa.
Seuraa hankkeen sosiaalisen median kanavia, inspiroidu ja tunnelmoi mukana!
Instagram: @futurenarratives
Facebook: @futurenarratives
#FutureNarratives #ErasmusPlus #ErasmusplusFI
Lisätietoa hankkeesta: kati.nurmi (@) kulttuuriperintokasvatus.fi
Hanketta rahoittaa Erasmus+ – KA2 Strategiset kumppanuushankkeet -ohjelma.