Hyppää sisältöön

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2021 nyt haettavissa

Hyvät käsityöläiset ja arkkitehdit, kulttuuriperinnön asiantuntijat, ammattilaiset, vapaaehtoiset, kasvattajat ja kouluttajat, aktivistit, julkiset ja yksityiset organisaatiot sekä paikalliset yhteisöt. Nyt on mahdollisuus hakea eurooppalaista palkintoa omalle kulttuuriperintötyölle tai -toiminnalle.
Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot ovat haettavana neljässä eri kategoriassa: 1) konservointi, 2) tutkimus, 3) yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautunut toiminta sekä 4) opetus, koulutus ja tietoisuuden lisääminen.
Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen tarkoitus on nostaa esiin eurooppalaiseen kulttuuriperintöön liittyviä moninaisia ilmiöitä – kuten esimerkiksi kulttuuriperintökohteita ja niiden tarinoita, suojelun ja vaalimisen tapoja ja käytäntöjä, koulutushankkeita, opetusmenetelmiä sekä vapaaehtoisten ja verkostoja. Vuosittain jaettavat palkinnot rohkaisevat rajat ylittävää yhteistyötä ja tiedonvaihtoa ja tuovat yhteen kulttuuriperinnön parissa toimivia ihmisiä ja organisaatioita ympäri Euroopan.
Palkinnot tuovat voittajalle näkyvyyttä myös kansainvälisillä areenoilla, lisää kävijöitä, sekä voivat edistää myös rahoituksen hankintaa. Lisäksi palkinnot lisäävät tietoisuutta sekä huolenpitoa yhteisestä perinnöstämme eurooppalaisten keskuudessa. Palkintoja rahoittaa Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma ja niiden jakamista on hoitanut eurooppalainen kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra jo vuodesta 2002.
Vuonna 2021 palkitaan 30 merkittävää kulttuuriperintötekoa kaikkialta Euroopasta. Palkittujen hankkeiden joukosta valitaan enintään 4 Grand Prix -voittajaa, jotka saavat 10 000 euron suuruisen pääpalkinnon. Yksi voittaja saa myös yleisöpalkinnon (Public Choice Award) verkossa tapahtuvan äänestyksen perusteella.
Lähetettyjen hakemusten joukosta jaetaan lisäksi kaksi kansainväliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin liittyvää uutta ILUCIDARE-palkintoa. Tutustu uuteen palkintoon täällä:  https://ilucidare.eu/news/discover-6-projects-shortlisted-ilucidare-special-prizes-2020
Lähetä hakemuksesi ja jaa menestystarinasi kaikkialla Euroopassa! Haku vuoden 2021 kulttuuriperintöpalkintoihin on auki 1.10.2020 asti. http://www.europeanheritageawards.eu/apply/