Hyppää sisältöön

Erilaiset kulttuurit kohtaavat koulun arjessa – mitä minun pitäisi tietää?

Järjestämme opettajien kulttuuri- ja katsomustietoisuutta vahvistavat kaksi koulutuspäivää kuudella paikkakunnalla syksyllä 2023. Ensimmäinen lähiopetuspäivä järjestetään Helsingissä, Turussa, Tampereella, Porvoossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Toinen päivä järjestetään etäkoulutuksena Zoomissa.

Päivien aikana pohditaan erilaisia kulttuuriperintöjä ja katsomuksia ja mietitään, kuinka niiden avulla voidaan löytää yhdistäviä tekijöitä moninaisissa oppimisyhteisöissä? Kuinka ottaa puheeksi vaihtelevia taustoja, perinteitä, tapoja ja maailmankatsomuksia? Kuinka käsitellä oppilaiden kanssa vaikeita aiheita kuten pakolaisuus, rasismi tai sotatapahtumat?

Lähiopetuspäivät koostuvat kahdesta luento-osuudesta ja työpajasta, joissa testataan menetelmiä ja työkaluja, joita voi suoraan ottaa mukaan omaan opetukseen.

Koulutuspäivät:

Tiistaina 24.10. Rovaniemi (Seurakuntakodin Yläsali, Rauhankatu 70 F) (ohjelma)

Keskiviikkona 1.11. Helsinki (Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran auditorio) (ohjelma)

Torstaina 2.11. Tampere (Varalan urheiluopisto) (ohjelma)

Torstaina 9.11. Turku (Turun kaupunginkirjasto, pääkirjaston studio) (ohjelma)

Tiistaina 14.11. Oulu (Tallikappeli, Ojakatu 1, 90100 Oulu) (päivä vaihtunut toistamiseen!) (ohjelma)

Torstaina 7.3. Imatralla (Virastokatu 2, 55120 Imatra, kokoushuone 292. Ilmoittautumiset: emilia.tirranen@edu.imatra.fi) (ohjelma)

Päivien ohjelma:

klo 12 – 13 Miten kulttuuriperintökasvatus voi yhdistää moninaisen opetusryhmän? Ira Vihreälehto/Julia Uusoksa, erityisasiantuntija, Kulttuuriperintökasvatuksen seura

klo 13 – 14 Miten kohdata erilaiset katsomukset kasvatuksen arjessa? Marja Laine, Fokus ry:n toiminnanjohtaja

klo 14 – 16 Kahvitauko & erilaisia käytännön menetelmiä ja työkaluja omiin opetustuokioihin

Koulutuksen toinen päivä järjestetään Zoomissa lähiopetukseen osallistuneille. Päivässä syvennämme ensimmäisen koulutuspäivän teemoja. Etäkoulutukseen tarjotaan kaksi vaihtoehtoista osallistumispäivää. Päivät ovat: ma 20.11. ja to 23.11. klo 14-16.

Koulutusta rahoittaa Opetushallitus ja se on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille. Koulutus on osallistujille maksutonta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: toiminnanjohtaja Ira Vihreälehto: ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi

Kuva: Heritage Hubs -hanke