Hyppää sisältöön

Eeva Astala Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toiminnanjohtajaksi

Taiteen maisteri Eeva Astala on valittu Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toiminnanjohtajaksi.

Eeva Astala toimii tällä hetkellä yhteiskunnallisen vaikuttamisen asiantuntijana Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfolla vastuualueinaan arkkitehtuurikasvatus ja arkkitehtuuripolitiikka.
Astala on kokenut kulttuuriympäristökasvattaja ja -vaikuttaja, joka monipuolisen työuransa kautta tuntee opetus- ja koulumaailman, mutta myös alan järjestöt ja valtion toimijat. Hän on aktiivinen kulttuurisen osallisuuden ja oikeuksien edistäjä. Astala on taiteen perusopetusta antavan Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Kansalaisaktiivisuudesta Astalalla on poikkeuksellisen vahvat näytöt. Hän on ollut luomassa muun muassa ekologisen matkustamisen Maata pitkin -matkamessuja, kaupunkielämisen Urbaaneja asumismessuja sekä Bermuda Helsinki -omaehtoista kulttuuritoimintaa.
Eeva Astala tuo Kulttuuriperintökasvatuksen seuraan erinomaista kokemusta tilanteessa, jossa sekä seuran oma uusi strategia 2022­–2030, että hallitusohjelman mukainen Ehdotus kulttuuriperintöstrategiaksi 2022-2030, ovat juuri valmistuneet.
Astala aloittaa 1.8.2022. Seuran edellinen, pitkäaikainen toiminnanjohtaja Hanna Lämsä siirtyy Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n toiminnanjohtajaksi.

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura on valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio ja avoin kansalaisjärjestö. Se vahvistaa lasten ja nuorten kulttuurista osaamista ja osallisuutta kulttuuriperintöön sekä tukee kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan ammattilaisten ja organisaatioiden työtä kulttuuriperintökasvattajina.
 
Tiedustelut:
Tuula Haavisto, seuran puheenjohtaja
040 568 9396, tuula.haavisto@live.com