Hyppää sisältöön

Kulttuuriperintökasvatuksen työpaja teidän kouluunne?

Kiinnostaisiko teidän kouluanne kulttuuriperintökasvatuksen työpaja? Meiltä voi nyt tilata koulutuksen esimerkiksi yhden tai muutaman koulun opettajille. Työpajassa käymme läpi mitä on aineeton ja aineellinen kulttuuriperintö, mitä vaiettu kulttuuriperintö, miten tuetaan lasten ja nuorten kulttuuri-identiteettiä ja vahvistetaan osallisuutta oman kulttuuriperinnön, lähiympäristön, kestävän kehityksen ja ylisukupolvisen perinnön teemoissa. Mitä on kulttuurinen omiminen, entä repatriaatio, miten voidaan toteuttaa ulkona oppimista koulun lähiympäristössä ja tutkia sitä nykyisyyden, menneisyyden ja tulevaisuuslasien kautta?

Työpaja voi kestää 2-5 tuntia ja siihen sisältyy erilaisia osuuksia, kuten pari- ja ryhmätöitä, mahdollinen ennakkotehtävä, tiedollinen osuus luentona ja runsaasti tietenkin keskustelua. Käymme koulutuksessa myös läpi, millaisia valmiita materiaaleja ja aineistoja opetusta varten on jo olemassa näistä teemoista ja kokeilemme erilaisia kulttuuriperinnön suojelun, osallisuuden vahvistamisen ja luovuutta tukevien menetelmiä, joita voi tehdä ja soveltaa omaan opetukseen mukaan oppilaiden kanssa. Koulutus on. mahdollista tilata myös etänä, eli esim Teamsin kautta.

Typajassa voimme myös pohtia paikkakunnan kulttuurikasvastussuunnitelmaa ja miten siinä voisi näkyä kulttuuriperintö vahvemmin.

Meidän on nyt mahdollista järjestää muutamia koulutuksia kouluille maksuttomasti, kysele tarkempia tietoja: ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi

Kuva on meidän meneillään olevasta Kulttuuriperinnön Arvokartta -koulutuksesta, kuvaajana Outi Pihlajoki.